بیماران روانی خاموش

#شبنم_شانیزاده_اصلی


تصوری که همه ما از بیماران روانی داریم این است که در تیمارستان بستری شده اند، به تخت بسته شدند، به یکباره فریاد می کشند، حرکات غیر عادی فیزیکی از خود نشان می دهند چون یا دیدیم یا از زبان کسی شنیدیم.

اما گوشمان کمتر اسم "بیماران روانی خاموش" شنیده است یا چشممان دیده است یا اصلا نشنیدیم و نه دیده ایم.


#بیماران_روانی_خاموش

به ظاهر افراد آرام،  نجیب و متشخص هستند علتش تحت مصرف قرص های آرامش بخش با دوز بالا که توسط روانپزشک تجویز شده است یا اصلا به دکتر روانپزشک نرفته اند قرص مصرف نمی کنند که درصدشان خیلی کم است.

در باطن افراد بازیگر هستند.

آنان فکر می کنند آدم بسیار مهمی هستند مثلا رئیس، وزیر، وکیل، دادستان، پزشک. خلاصه کنم خود را در همه رشته ها وارد می کند و می بیند.

منافق، چند شخصیتی هستند. در لباس مومنین، مظلومین، خیرین خود را پنهان می کنند.

"توجه"

(با حرفه بازیگری و اشخاص بازیگر در تئاتر، سینما و تلویزیون اشتباه گرفته نشود). نقش آدم های انسان، مسلمان حقیقی، انسان های خیر و دلسوز را بازی می کنند، فراوان تعرف و تمجدید می کنند از طرف مقابلشان، بسیار کمک فکری می کنند وقتی اطمینان حاصل پیدا کرد که تو دل شخص نفوذ کرده است و نشسته است کاملا بهش اطمینان کرده است شروع می کند به آسیب زدن آن هم آهسته آهسته بدون پس لرزه، بدون به جا گذاشتن رد اثرو سند و مدرک. 

برای بیماران روانی خاموش فرق نمی کند چه کسی را قربانی می کند. فقط به فکر آسیب زدن، تخریب کردن، نابود کردن است. 

نمونه ها:

#بیمار_روانی_خاموش به یکباره عاشق آدم مجرد می شود به شیوه هایی که ذکر شد خودش را در دل فرد جا می کند سبب خیر ازدواج کردن دو شخص می شود با گذر زمان به یکباره از فرد متنفر می شود ذهن یکی از آنها را نسبت به دیگری بد بین و مسموم می کند در نهایت خود آن فرد تصمیم می گیرد از عشقش جدا شود به زندگی مشترکشان پایان دهد.


در زمینه اشتغال هم به همین شکل ذهن صاحب کار را بد بین و مسموم می کند یا کسی اجیر می کند خراب کاری کند بر علیه فرد به طوری که صاحب کار یا در سفارش دهند بدی ها را می بیند فسخ قرار داد می کند، شکایت می کنند دادگاهی می شود و محکم به جریمه نقدی و حبس یا اعدام شدن می شود.


اگر از افراد #بیماران_روانی_خاموش شکایت شود در دادگاه چه حکمی صادر می کند قاضی؟ 

بر اساس تحقیقات به عمل آمده اگر اثبات شود در گذشته در تیمارستان بستری بوده مرخص شده است به تشخیص روانپزشک، و در حال حاضر زیر نظر پزشک روانشناس است قرص های آرامبخش با دوز بالا مصرف می کند حکم مختومه شدن پرونده است.

و اگر اثبات شود فرد سلامت عقلی دارد بسته به نوع جرمی که مرتکب شده است حکم صادر و اجرا می شود.


قابل ذکر است در هر دو مورد نظر پزشک قانونی  مهم است که چه نظریه ای می نویسید و تقدیم قاضی پرونده می کند که نیاز است به گذر کردن فرد بیمار از مراحل مختلف است برای اثبات یا رد بیماری. 

راجع به چگونگی صدور حکم نوشتم قطعی نیست. بحث گسترده تری دارد که در حال حاضر در تخصص من نیست که بخواهم تخصصی  شرح دهم. 

لطفا مراقب این دسته افراد باشید. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.